Clubinfo

Wielertoeristenclub 't Kwa-verzet is ontstaan uit de fietsactie Guînes We Come van de sportdienst van Kluisbergen. Tussen 2007 en 2013 werden tijdens de maanden februari tot mei fietstrainingen ingericht met als doel een tweedaagse fietstocht vanuit Kluisbergen naar zusterstad Guînes(Fr) af te kunnen werken.

De trainingen werden jammer genoeg enkel ingericht in het begin van het jaar maar de vriendschapsband en de zin om meer te fietsen bleek jaar na jaar groter te worden en op 18 juli 2010 zag de feitelijke vereniging 't Kwa-Verzet uiteindelijk het levenslicht.

Wekelijks werd vanaf dan op zondagmorgen afgesproken aan het Gemeentehuis van Kluisbergen.

Het ledenaantal bleef groeien en ook verschillende randactiviteiten zoals oa. het paellafestijn en het Ardennenweekend werden ingericht.

Op 4 juli 2014 werd de vereniging een VZW met als doel om samen plezier te maken op de fiets en de basisconditie aan te scherpen of te onderhouden, competitiesport laten wij aan anderen over. Het spreekt voor zich dat er bij pech op elkaar gewacht wordt, ons motto luidt: "Samen uit, Samen thuis".

Tot 2016 bestond 't Kwa-Verzet vooral uit mannen maar onder impuls van enkele echtgenotes werd een zaterdagteam opgericht. De lady's krijgen hierbij meestal ook nog eens het gezelschap van een aantal mannen die op zondag niet aanwezig kunnen zijn.

Wie mee wenst te rijden kan dus op verschillende tijdstippen vertrekken aan het gemeentehuis van Kluisbergen. Na 3 maal meerijden wordt gevraagd om aan te sluiten bij de club


Voorwaarden voor lidmaatschap:

  • Aansluiten en verzekerd zijn bij Cycling Vlaanderen via het clubsecretariaat

  • Fietswijs fietsen

  • Fietshelm dragen bij iedere rit!

  • Naleven van de aanwijzingen van de wegkapiteins

Enkele voordelen van het lidmaatschap:

  • Wekelijks voorbereide ritten op zaterdag en zondag

  • Wegkapiteins tijdens de ritten

  • Deelname aan de randactitviteiten

  • Volledige fietsuitrusting in de clubkleuren met compensatieregeling